Hvor effektiv er testosteron til behandling af erektil dysfunktion

I mange år har videnskabsmænd og læger forsøgt at finde ud af årsagen til aldring, men der er voksende beviser for at understøtte teorien om, at aldring er et multifaktorielt fænomen. Det vil sige, at dette er en proces, der påvirkes af mange faktorer, som omfatter en livsstil, en genetisk disposition, ernæringsvaner, levesteder, social status osv.

En af de mest betydningsfulde aldringsfaktorer for både mænd og kvinder er en aktivitet af kønshormoner, og hvis vi taler om en mandlig organisme, er dette hovedsageligt testosteron – det vigtigste mandlige kønshormon, der er ansvarlig for sexlyst og spermatogenese. Desuden regulerer testosteron fosfat- og nitrogenmetabolismen. Lavt testosteronniveau i blodet påvirker det overordnede stofskifte negativt, hvilket bidrager til vægtøgning, fald i libido og udvikling af en række sygdomme, især kardiovaskulære.

Terapi til mænd med mangel på testosteron

Hormonerstatningsterapi

Hvis mandens krop producerer en utilstrækkelig mængde testosteron, er en helt naturlig behandlingsmetode at udføre erstatningsterapi (brug af syntetisk testosteron, som har samme effekt på kroppen som naturligt testosteron produceret i de mandlige kønskirtler).

Testosteronerstatningsterapi kan udføres oralt (piller og kapsler), i form af injektioner, transdermalt (testosteronplastre, geler og cremer) såvel som subkutant (testosteronimplantater).

Valget af en eller anden form for lægemidlet bestemmes af lægen. Oftest er der tale om intramuskulære injektioner. Virkningen af ​​orale testosteronpræparater er mindre udtalt; derfor giver deres recept kun mening i tilfælde af en lille mangel på testosteron i blodet.

For nylig er transdermale former for testosteronpræparater blevet mere og mere populære. Sådanne former for lægemidler skaber hurtigt det nødvendige niveau af hormon i blodet, men på samme tid metaboliseres de ikke i leveren, hvilket forklarer deres højere sikkerhedsprofil.

Stimuleringsterapi

Det sker ofte, at med det lave niveau af testosteron i blodet bevarer mandlige kønskirtler (testiklerne) evnen til at producere en tilstrækkelig mængde hormon. I dette tilfælde taler vi om utilstrækkelig stimulering af testikler til testosteronproduktion. Og i de senere år er stimuleringsterapi med choriongonadotropin blevet brugt til at udføre sådan stimulering. Målet med en sådan behandling er en stimulering af spermatogenese og produktion af endogent (eget) testosteron. Som du kan forstå, er en sådan behandling meget mere effektiv og sikrere end hormonsubstitutionsterapi, da den mandlige krop i dette tilfælde vil producere den nødvendige mængde androgener (mandlige kønshormoner) alene.

Gonadotrope hormoner regulerer aktiviteten af ​​de mandlige kønskirtler. Sådanne hormoner er: luteiniserende hormon (LH), ansvarlig for stimulering af Leydig-celler (celler, der producerer testosteron), follikelstimulerende hormon (FSH), initiering og forstærkning af sædproduktion, samt prolaktin, hvilket øger effekten af ​​LH og FSH.

Undersøgelser af rekombinant humant choriongonadotropin, udført i midten af ​​1990’erne, viste, at dette hormon har LH-aktivitet og er i stand til at aktivere produktionen af ​​testosteron i Leydig-celler. Heri har choriongonadotropin en længere og stærkere virkning end LH, hvilket forklarer dets valg som det vigtigste lægemiddel til stimuleringsterapi for androgenmangel hos mænd.

Som regel stiger testosteronniveauet i blodet med 50 % eller mere allerede på den fjerde dag af stimuleringsterapi med choriongonadotropin, hvilket er et optimalt terapiresultat. Hvis en sådan stigning i testosteronniveauet ikke observeres, besluttes det at udføre hormonsubstitutionsterapi.

Væksthormon og testosteron

Farmakologerne har længe kaldt væksthormonet (somatotropin) for “ungdommens kilde”. Mens somatotropin i barndommen er ansvarlig for kroppens vækst og udvikling, er det hos teenagere og voksne ansvarligt for muskelvækst, kropsrestaurering, stærke knogler, normal stofskifte, hjertesundhed samt et normalt testosteronniveau.

Sagen er, at et væksthormon og testosteron er synergistiske hormoner. Hvis der ikke er nok testosteron i kroppen, fører det til en utilstrækkelig produktion af væksthormon, hvilket påvirker mandens velbefindende. Det forårsager langsom metabolisme, søvnforringelse, nedsat udholdenhed, øget knogleskørhed og øget koncentration af lavdensitetslipoprotein (dårligt kolesterol), som uundgåeligt fører til aterosklerotiske ændringer i karrene.

Derfor er stimuleringsterapi med choriongonadotropin eller erstatningsterapi med testosteronpræparater vigtig i forhold til både det mandlige reproduktive systems sundhed og det generelle helbred.

Articoli

Erektil dysfunktion er et problem, som langt de fleste mænd står over for, uanset alder. Mænd i moden og ældre alder har selvfølgelig langt oftere problemer med potensen, selvom unge …

Problemet med erektil dysfunktion (ED), som traditionelt kun blev behandlet af urologer og sexterapeuter, tiltrækker nu opmærksomhed fra læger fra andre specialer på grund af fremkomsten af ​​nye muligheder for …

Seksuelt stimulerende stoffer, der hjælper mænd med at genoprette deres kærlighedsliv, er velkendte over hele verden. Antallet af personer, der lider af erektil dysfunktion, stiger hvert år. Lægemiddelvirksomhedernes svar var …

Eksperter betragter Levitra som et af de mest kraftfulde lægemidler mod erektil dysfunktion. Dette stof hjælper selv i de mest vanskelige situationer. Lad os se, hvad det er lavet af, …

Skip to toolbar