Erektil dysfunktion Symptomer

Erektion er et fantastisk fænomen, som i oldtiden blev tilskrevet den nærmest overnaturlige oprindelse. Evnen til at have en stærk erektion blandt alle folkeslag og til enhver tid blev betragtet som en uundværlig egenskab ved “den hårde fyr”. Og impotens blev betragtet (i mange dele af verden den dag i dag) på grund af hekseri eller sort magi.

I dag, hvor ikke kun erektionsmekanismen er godt undersøgt, men der også er et bredt arsenal af midler til behandling af seksuelle dysfunktioner, plager en næsten primitiv frygt for impotens mange mænd.

Hvis tidligere forskellige psykologiske problemer blev betragtet som hovedårsagen til ED, er denne opfattelse nu ændret. Det er bevist, at erektil dysfunktion i næsten 80% af tilfældene opstår som en komplikation til forskellige, primært karsygdomme. Psykologiske årsager til erektil dysfunktion, såsom frygten for at være ude af stand til at have samleje, er fremherskende hos unge patienter. De fleste af patienterne med erektil dysfunktion er mænd over 45 år.

Tegn på sygdommen

Skal jeg slå alarm i tilfælde af et engangs “fiasko”? Ikke. Læger overvejer en patologisk situation, hvor der opstår rejsningsproblemer, i det mindste i en fjerdedel af tilfælde af samleje. Der er dog en række tegn, der burde være grunden til at konsultere en specialist:

  • manglende morgenerektion;
  • manglende evne til at forårsage erektion under onani;
  • sænke hastigheden af ​​forekomsten af ​​en erektion med ophidselse eller dens fuldstændige fravær;
  • hurtig ejakulation.

Med erektil dysfunktion af organisk karakter øges disse symptomer gradvist, ofte ledsaget af en aftagende mands interesse for sex. Hvis sygdommen er baseret på psykologiske problemer, er der muligvis ingen tegn på krænkelser uden for samlejet (morgenerektion fortsætter, og vanskeligheder under samleje observeres ikke konstant, men kun fra tid til anden).

Manifestationerne af funktionel (psykogen) og organisk dysfunktion har en række karakteristiske træk. Den psykogene dysfunktion er karakteriseret ved en uventet indtræden og hyppighed af forekomst. Det er en sammenhæng mellem den traumatiske situation og lidelsens opståen. Et positivt svar bemærkes under onani, bevarelsen af ​​en erigeret tilstand under samleje, hvis det kan startes. Morgen erektion er til stede.

Økologisk ED udvikler sig gradvist. Det er til stede næsten konstant, i en eller anden grad, og skrider frem over tid. Der er ingen morgenreaktioner. Under samleje falder spændingen i penis. En forbindelse med andre sygdomme eller brugen af ​​farmakologiske midler, forgiftning afsløres. Sværhedsgraden af ​​symptomer korrelerer med sværhedsgraden af ​​andre organiske ændringer.

Problemet påvirker begge seksuelle partnere. Derfor er det ekstremt vigtigt at begynde rettidig behandling af erektil dysfunktion hos mænd, så snart lidelsens første tegn viser sig.

Diagnose af erektil dysfunktion

Du bør kontakte en urolog eller androlog med klager over potensforstyrrelser. Lægen spørger patienten i detaljer om seksuel aktivitet både i nutiden og i fortiden og er interesseret i forholdets karakter med en partner. Det er vigtigt, hvordan de første tegn på impotens optrådte, hvor ofte og under hvilke omstændigheder det manifesterer sig.

Til indirekte bestemmelse af hormonforstyrrelser undersøges kønsorganerne, skelettets opbygning, kropsbehåring og musklernes tilstand. Af særlig betydning er vurderingen af ​​det kardiovaskulære systems tilstand. For eksempel, hvis en patient med erektil dysfunktion har mere end 3 risikofaktorer for koronararteriesygdom, bliver de bedt om at gennemgå stress-EKG og hjerteultralyd. Det skyldes, at i alvorlige patologier i hjertet og blodkarrene kan seksuelt liv eller behandling af impotens være kontraindiceret.

Impotens er ikke en sygdom i sig selv. Det er et symptom på andre sygdomme i kroppen. De mest almindelige er diabetes mellitus, overvægt, forhøjet blodtryk, åreforkalkning, hjerte-kar-sygdomme – blod kommer ikke ind i penis, hormonel ubalance – mangel på testosteron, sygdomme i genitourinary system, leversygdomme på grund af alkohol og cigaretter misbrug.

Lejlighedsvis kan denne lidelse manifestere sig i næsten enhver mand under påvirkning af ydre omstændigheder. Diagnosen stilles kun, hvis dysfunktionen varer ved i tre måneder eller mere. I dette tilfælde kræves impotensbehandling i en multidisciplinær klinik, efter en forundersøgelse og fastlæggelse af lidelsens årsager.

Articoli

Erektil dysfunktion er et problem, som langt de fleste mænd står over for, uanset alder. Mænd i moden og ældre alder har selvfølgelig langt oftere problemer med potensen, selvom unge …

Problemet med erektil dysfunktion (ED), som traditionelt kun blev behandlet af urologer og sexterapeuter, tiltrækker nu opmærksomhed fra læger fra andre specialer på grund af fremkomsten af ​​nye muligheder for …

Seksuelt stimulerende stoffer, der hjælper mænd med at genoprette deres kærlighedsliv, er velkendte over hele verden. Antallet af personer, der lider af erektil dysfunktion, stiger hvert år. Lægemiddelvirksomhedernes svar var …

Eksperter betragter Levitra som et af de mest kraftfulde lægemidler mod erektil dysfunktion. Dette stof hjælper selv i de mest vanskelige situationer. Lad os se, hvad det er lavet af, …

Skip to toolbar